Another ‘triple header’ for RW-Idrofoglia Racing GP with stunning Phillip Island as first stop

16 oktober 2024  

Aankomend weekend wordt de zeventiende Grand Prix van 2024 verreden op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. Het snelle en vloeiende circuit is een favoriet bij velen maar de meestal wisselvallige weersomstandigheden kunnen ook extra uitdagingen met zich meebrengen.

Na drie Grand Prix weekenden op rij heeft het RW-Idrofoglia Racing GP een welverdiende week rust gehad. Nu staan er echter weer drie achtereenvolgende Grand Prix weekenden op het programma met Australië, Thailand en Maleisië, waarna het seizoen na opnieuw een week rust wordt afgesloten in Valencia.

Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus komen in goede vorm naar Phillip Island met het beste resultaat in de Moto2 klasse voor de Nederlander. De Belg kon een sterk weekend helaas niet belonen met een goed resultaat vanwege een verkeerde bandenkeuze. Hoe dan ook hebben beide coureurs hun snelheid in recente weken meerdere malen laten zien waardoor het zaak zal zijn om dat dit weekend in Australië opnieuw te doen.

Barry Baltus: “Ik ben blij om terug te zijn op dit prachtige circuit in Australië. Ik heb er goede herinneringen aan dus het is altijd geweldig om er weer te zijn. Het ziet ernaar uit dat het weer een beetje wisselvallig zal zijn, maar ik voel me klaar voor wat er ook komt. Ik kan niet wachten om weer op de motor te zitten en goed te presteren. Het was fijn om een week thuis te zijn en de laatste drie overzeese wedstrijden voor te bereiden. Ik voel me klaar om weer een sterk weekend neer te zetten.”

Zonta van den Goorbergh: “Na een goed weekend in Japan, met mijn beste resultaat in de Moto2 klasse en een startplaats op de eerste rij, gaan we met een goed gevoel door naar Australië. Ik kijk er ontzettend naar uit op weer op Phillip Island te rijden, ook al zal het met de koelere weersomstandigheden een heel ander weekend worden. De bandenslijtage zal daar een grote rol spelen dus het is even afwachten hoe het allemaal gaat lopen. Ik heb er veel zin in om samen met het team weer aan de slag te gaan.

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “We zijn weer in Australië voor de eerste van drie achtereenvolgende races. Het is altijd een lange reis om van Europa naar Australië te komen maar ook absoluut mooi om er weer te zijn. Het is een prachtig circuit met een prachtige omgeving, ook al willen de weersomstandigheden soms nog wel eens roet in het eten gooien. In het verleden en ook in de laatste jaren hebben we daar goed kunnen presteren. Ik denk dat dat ook dit weekend weer het geval zal zijn met een week rust na het goede weekend in Japan. Hopelijk kunnen we de vorm van dat weekend vasthouden tot het einde van het seizoen.”

Het raceweekend op het Phillip Island Grand Prix Circuit begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags de eerste officiële training verreden wordt. Vervolgens vindt op zaterdagochtend de tweede officiële training plaats waarna het duidelijk is welke coureurs er aan Q1 of aan Q2 moeten deelnemen. De kwalificatie begint zaterdagmiddag om 13:45 uur lokale tijd (04:45 uur Nederlandse tijd) en de race over 23 ronden gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start (03:15 uur NL-tijd).