Ayumu Sasaki tekent bij RW-Idrofoglia Racing GP voor 2025 en 2026 Moto2-seizoenen

5 oktober 2024  

RW-Idrofoglia Racing GP heeft een overeenkomst getekend met Ayumu Sasaki. De Japanner zal in 2025 en 2026 met het Nederlandse team uitkomen in de Moto2 klasse op Kalex materiaal.

Ayumu Sasaki is onlangs 24 jaar geworden en draagt momenteel nog de titel van Moto3 vicewereldkampioen. De talentvolle Japanse coureur maakte dit jaar zijn debuut in de Moto2 klasse en heeft inmiddels al punten weten te scoren. Sasaki heeft in zijn carrière drie Grand Prix races gewonnen en maar liefst 22 podiumfinishes behaald, ook stond hij al acht keer op pole position.

In 2025 en 2026 zal Sasaki zich bij RW-Idrofoglia Racing GP voegen om zijn groei en ontwikkeling in de zeer competitieve en uitdagende Moto2 klasse verder voort te zetten.

Ayumu Sasaki: “Ik ben erg dankbaar voor deze kans om de komende twee seizoenen bij RW-Idrofoglia Racing GP te rijden. Ik heb het gevoel dat ik steeds sterker word en me ieder raceweekend steeds beter aanpas aan de Moto2-klasse. Ik kijk ernaar uit om mijn progressie volgend jaar voort te zetten en ik heb er veel zin in om met het team samen te werken. Bedankt aan iedereen die me gesteund heeft.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “We zijn verheugd om deze nieuwe uitdaging aan te gaan met Ayumu. Hij is een rijder die we al jaren volgen en iemand met veel talent. Het eerste jaar in de Moto2 klasse heeft hij laten zien dat hij een sterke groei doormaakt en we gaan werken om deze ontwikkeling door te zetten. Een tweejarige overeenkomst is voor ons heel belangrijk om uiteindelijk samen de vruchten te kunnen plukken. Welkom Ayumu.”