Collin Veijer crasht terwijl hij de race leidt in Indonesië

29 september 2024  

LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3 coureur Collin Veijer reed zondag meer dan de helft van de race aan de leiding voordat een crash zijn hoop op de overwinning de grond in boorde.

Op het Indonesische eiland Lombok wachtte de ultieme hittestrijd op de vijftiende racezondag van het seizoen, waardoor de 20 ronden tellende Moto3 race eindeloos leken. Vanaf het begin was het Collin Veijer die de toon zette nadat de Nederlander in de eerste ronde de leiding nam. De 19-jarige coureur beantwoordde een paar aanvallen van zijn rivalen steeds met het heroveren van de koppositie, die hij vasthield tot bocht 8 in de twaalfde ronde. Deze snelle bocht naar links markeert de plek waar de op dat moment nog op derde staande coureur in het wereldkampioenschap een potentiële overwinning in het gravel gooide met een brute schuiver. Gelukkig verliet Veijer de plaats van de crash, vol teleurstelling, maar op eigen benen.

Het doel is om deze tegenslag volgend weekend achter zich te laten tijdens de Grand Prix van Japan. Hij zal nu zijn reis naar Motegi vervolgen als de nummer vier in de tussenstand en proberen deze bittere tegenslag goed te maken in de strijd om het wereldkampioenschap.

Collin Veijer, DNF, 2024 Moto3 wereldkampioenschap – P4 – 189 punten: “Over het algemeen ben ik blij met mijn prestaties in de race. Mijn start was ook veel beter dan tijdens de vorige Grand Prix. Daar ben ik dus erg blij mee en daarna heb ik elke ronde geprobeerd om het tempo hoog te houden, iets waar ik het hele weekend voor heb gewerkt. In die ene ronde probeerde ik echter iets meer te pushen om misschien een beetje voordeel te hebben in een sectie waar ik het hele weekend al erg sterk ben. Maar ik maakte een fout in deze sector en verloor daarbij de voorkant. Dat was een hele domme fout van mijn kant. Het spijt me echt voor mijn team dat ik deze fout heb gemaakt. Maar ik zal proberen om er zoveel mogelijk van te leren en we zullen deze informatie meenemen naar Japan. Ik bied het team mijn excuses aan en ik zal proberen aan mezelf te werken om volgende week in Japan beter voor de dag te komen.”

Voor de tweede stop van de zes weken durende overzeese tournee gaan Veijer en het Intact GP team nu nog verder naar het oosten, naar Japan, waar van 4 tot en met 6 oktober de zestiende Grand Prix op het Mobility Resort Motegi al de beslissing kan brengen in de strijd voor de Moto3 titel. Veijer is vastbesloten om dit te voorkomen.