Team Twenty Racing Suspension rijders op podium in Vlissingen

25 september 2024  

Afgelopen weekend hadden de jongens de Nederlandse strandrace in Vlissingen op de planning staan. Deze wedstrijd werd gezien als voorbereiding op het aankomende Franse Zandkampioenschap dat op 12 en13 oktober van start gaat in Berck Sur Mer.

In overleg met Twenty Racing Suspension werd niet deelgenomen aan de laatste ADAC-wedstrijd in Holzgerlingen maar werd gekozen voor de voorbereiding op de komende strandraces. Op zaterdag was er een hele mooie crosscountry in Eersel waar de jongens een twee uur durende wedstrijd reden en hier als nummer 1 en 2 eindigden.

Op zondag namen ze deel aan de strandrace van Vlissingen. Er was geen training voorzien, vanwege de beperkte tijdstoegang op het strand, vanwege het tij. Er werd daarom enkel een verkenningsronde gereden en daarna volgde direct de start.

Voor de start van de eerste manche moest er geloot worden en voor Damien was er met nummer 81 nog net plaats aan de buitenzijde van het starthek op de eerste rij. Met een matige start in de top tien, reed hij voor wat hij waard was en kon na 20 minuten wedstrijd een mooie 2e plaats noteren.

De eerste manche had Jeremy een slechte start waarbij hij de eerste ronde doorkwam op een 8e positie. Als snel kon hij een aantal plaatsen goedmaken waardoor hij op een 4e plaats kwam te rijden. Na een aantal ronden wist Jeremy de rijders voor hem te passeren en kwam hij op een 2e plaats te rijden. Helaas maakte Jeremy kort daarna 2 valpartijen, waardoor hij zijn 2e plaats af moest staan. Deze manche wist hij alsnog op een 3e plaats te finishen.

Damien mocht de 2e manche als tweede een positie achter het startelastiek uitzoeken. Met een gunstigere startplaats dan in de 1e manche vertrok hij goed. Helaas was hij betrokken bij een valpartij in de 1e bocht en moest hij vanaf de top 20 aan de race beginnen. Met een goed tempo kon hij vele plaatsen goedmaken, echter door zijn haast maakte hij nog een kleine valpartij mee. Uiteindelijk was een vierde plaats het hoogst haalbare in deze manche. Dat betekende een 3e plaats op het podium van de dag.

Tijdens de start van de 2e manche wist Jeremy een goede start te pakken en wist in de eerste ronde als 2e door te komen. Helaas kwam er toen een rode vlag situatie waardoor er een herstart plaatsvond. Tijdens de herstart had Jeremy ook een goede start en wist hij weer als derde te vertrekken, maar in de eerste ronde wel weer als tweede door te komen. Jeremy had in het begin van de wedstrijd helaas een valpartij waarbij hij geen positie verloor maar wel veel tijd op de kopman. Daarna wist Jeremy zich goed te herpakken en heeft de wedstrijd afgesloten met strakke rondetijden en een goede tweede plaats. Dit betekende een 2e plaats op het podium van de dag.

Nu zullen de voorbereidingen verder gaan voor allebei de jongens naar de eerste Franse strandrace in Berck Sur Mer, die plaatsvindt half oktober.