Collin Veijer zet titelstrijd voort in Indonesië vanaf 1e rij

28 september 2024  

In de zeer warme Moto3-kwalificatie op het Pertamina Mandalika Street Circuit heeft LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-coureur Collin Veijer zich van zijn sterke kant laten zien. Met een tweede plaats op de eerste startrij zijn de voortekenen om zijn titelstrijd voort te zetten goed voor de Nederlander.

De start van het vijftiende raceweekend van het seizoen had nauwelijks beter kunnen verlopen voor Collin Veijer nadat de 19-jarige een vijfde plaats liet noteren in de vrije training en vervolgens de eerste trainingsdag als snelste afsloot met een 1’37.942. De Nederlander was op zaterdagochtend opnieuw snel in de tweede kwalificatiesessie waar de tweede plaats zijn weg naar Q2 vrijmaakte. Met ongelofelijke asfalttemperaturen van 62°C legde Veijer zijn ronden helemaal alleen af.

In de strijd om de poleposition kreeg de huidige nummer drie in het wereldkampioenschap in zijn laatste aanvalspoging echter te maken met een brutale schuiver aan de voorkant.  Ondanks het kleine schokmoment was zijn sterke basiswerk voldoende om de tweede startplaats op rij 1 te bemachtigen, slechts 0,257 seconde achter pole setter Ivan Ortola. Vanaf deze starplaats zal Veijer zondag tijdens de 20 ronden tellende race proberen de strijd aan te gaan voor niets minder dan de overwinning, dit dankzij zijn uitstekende tempo.

Collin Veijer, P2 – 1’37.589 (+0.257): “Het was opnieuw een goede dag vandaag, dus ik ben tevreden. Ik voelde me vanochtend in T2 erg goed en deed mijn best om zo ver mogelijk vooraan te eindigen om een goede positie te hebben voor de kwalificatie. Onze eerste run in de kwalificatie was goed omdat ik vanaf de eerste ronde meteen goed kon pushen, ook al zaten er een paar rijders achter me aan. Maar ik probeerde tot het uiterste te gaan en dat wierp zijn vruchten af, want ze konden me niet volgen. Over het algemeen denk ik dat we tevreden kunnen zijn met onze kwalificatie, ook al maakte ik een klein foutje vlak voor het einde. Afgezien daarvan ging de kwalificatie best goed, dus ik kijk uit naar morgen.”