Veelbelovende start en ongewenst einde in Most voor Van den Hoven

26 juni 2024  

Senna van den Hoven kende een prima start van het IDM Supersport 300 weekend in Most. De coureur van het Molenaar Racing Team verzekerde zich van een vierde plaats in Race 1 en zelfs een derde plaats voor de punten. In de warming up voor de tweede race keerden de kansen en kwam Van den Hoven hard ten val waardoor hij de race aan zich voorbij moest laten gaan.

Senna van den Hoven ving met zijn Kawasaki Ninja in Arie Molenaar Motors-Nutec kleuren de derde ronde van het IDM uitstekend aan. In het Tsjechische Most noteerde hij in de eerste kwalificatie, die op een natte baan werd verreden, een geweldige tweede tijd. Een aantal snelle rijders kozen ervoor de natte sessie te laten schieten en pas tijdens de droge tweede kwalificatie in actie te  komen. Daarin zakte Van Den Hoven terug naar een achtste plaats.

Bij de eerste race vertrok Van den Hoven vanaf de derde startrij. Direct na de start was er vlak voor hem een valpartij waarbij drie rijders betrokken waren. Van den Hoven kon ze ontwijken maar door de crash was er direct een groot gat geslagen tussen de top twee en de rest van het veld. Nadat een derde rijder zich los reed uit de achtervolgende groep, was het aan Van den Hoven om de leiding van de groep te behouden die inmiddels uit drie rijders bestond. Dat lukte aanvankelijk maar halverwege de race zakte Van den Hoven terug naar de laatste plaats van de groep. In de eindfase wist hij zich te  herpakken en zich terug te vechten naar de kop van de groep. Met nog twee ronden te gaan nam hij de leiding van het drietal weer in handen en volgden er spannende gevechten. Van den Hoven zette alles op alles en uiteindelijk lukte het hem om na elf ronden zijn voorwiel net iets eerder over de finishlijn te drukken. De race werd gewonnen door de snelle gastrijder Marco Gaggi. Hij werd gehuldigd op het podium maar maakte als gastrijder geen aanspraak op kampioenschapspunten. Van den Hoven werd dan ook voor het klassement derde en kon aan het einde van de zaterdag 16 punten bijschrijven.


De zondag zou een heel ander gezicht hebben. Van den Hoven begon goed aan de warming-up en leek zijn PR verder aan te scherpen, maar in de derde ronde ging het mis. Met hoge snelheid kwam hij hard ten val waarbij hij door de motor werd geraakt en enige tijd het bewustzijn verloor. Medische assistentie was snel ter plaatse en besloot de coureur per helikopter over te brengen naar het ziekenhuis waar onder andere een hersenschudding en gekneusde long werden geconstateerd. Van den Hoven mocht na een nacht ter observatie terug naar Nederland, waar bij medische nacontrole nog een breuk in de rechterhand werd geconstateerd.

Na een eerste race die één van de spannendste tot nu toe was voor Van den Hoven, was hij enorm gemotiveerd voor de tweede. Helaas liep het anders. Gezondheid gaat uiteindelijk voor alles en Van den Hoven zal eerst aan zijn herstel werken met het doel om zo snel mogelijk weer helemaal fit aan de start te kunnen verschijnen.