Moeilijk weekend voor Team Twenty Racing Suspension rijders in ADAC Bielstein

26 juni 2024  

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien Knuiman de ADAC Bielstein op de planning staan. Ondanks de vele trainingen op banen met een harde ondergrond hadden beide rijders het moeilijk op de oldschool baan van Bielstein.

In de vrije training moest Jeremy goed wennen aan de nieuwe baan, maar kreeg elke ronde een steeds beter gevoel op de baan en was klaar voor de tijdtraining. In de tijdtraining had Jeremy in het begin een redelijke ronde kunnen zetten, daarna was er tijdens de tijdtraining lange tijd een gele vlag situatie. 8 minuten voordat de tijdtraining eindigde werd deze stopgezet met de rode vlag. Na de rode vlag situatie kon Jeremy zijn tijd niet meer verbeteren, waardoor hij op een 15e plek uitkwam. Dit betekende een 30e positie achter het starthek uitzoeken.

In de vrije training kampte Damien met dezelfde moeilijkheden als Jeremy. Hij kon echter goed zijn verkenningsrondes rijden om de juiste rijlijnen te vinden. In de tijdtraining kon Damien niet heel goed ruimte op de baan vinden, maar verbeterde wel enkele malen zijn eigen tijd en kwam uiteindelijk met een 16e tijd in zijn groep over de finish, wat een 31e startpositie betekende. Voor beide rijders betekent dit niet de meest ideale positie om een goede start te maken.

In de eerste manche op zaterdag hadden zowel Jeremy als Damien een slechte start. Jeremy kon moeilijk zijn ritme vinden op de baan. Aan het eind van de wedstrijd wist Jeremy beter zijn ritme te vinden en wist nog een paar posities winst te boeken om als 27e over de finish te komen. Damien kon de eerste paar bochten goed doorrijden en reed rond de 25e/30e positie. Helaas kwam Damien in de eerste ronde ten val door een botsing met een andere rijder. Hierdoor moest hij als laatste de wedstrijd beginnen en vocht zich uiteindelijk terug naar een 32e plaats. Zaterdagavond hebben ze de beelden van de wedstrijd teruggekeken en hier leerzame dingen uitgehaald, die ze op zondag probeerden toe te passen.

In de tweede manche was Jeremy opnieuw slecht weg met de start. Hij ging gelijk in de aanval en vond een goed ritme. Het was heel moeilijk om op deze baan in te halen, maar Jeremy wist toch nog van een 35e positie terug te rijden naar een 24e positie waarbij het rijden al wat beter ging. In de tweede manche had Damien een betere start en kon direct meerijden met een groepje gelijkwaardige rijders. Na veel vechten om verschillende plekken wist Damien zich op een 25e plaats te rijden en wist ook op deze positie over de finish te komen.

Met goede moed voor de laatste en derde manche van het weekend werd Jeremy opnieuw ingesloten bij de start, waarbij er ook een startcrash voor Jeremy zijn neus plaatsvond die hij net kon ontwijken. Vanaf een van de laatste plaatsen begon Jeremy aan de wedstrijd die moeizaam ging omdat er in het begin weinig zicht was door de stof. Later in de wedstrijd kon Jeremy wat beter zijn ritme pakken, maar hij kwam deze manche niet verder dan een 29e plaats. In de tussenstand van de MX Masters bezette hij een 20e positie. Damien was in de derde manche goed weg. Hij en een andere rijder kwamen helaas met handkappen tegen elkaar aan, waardoor hij slecht de eerste bocht doorkwam. Toch probeerde Damien direct de aanval in te zetten, maar kon zich niet verder dan een 30e plaats terugvechten. In de tussenstand van de MX Youngster Cup bezette hij een 34e plaats.

Dit was niet het resultaat waar we op hoopten. De jongens hebben weer veel ervaring opgedaan op dit soort moeilijke harde banen. Nu gaan ze terug naar zandbanen om zich voor te bereiden op de ADAC in Tensfeld en de EMXOpen in Lommel.