Valpartijen kosten Team Twenty Racing Suspension rijders podium in Meijel

12 september 2024  

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien Knuiman de NK Motorcross van de KNMV in Meijel op het programma staan.

Damien kon in de ronden van de vrije training de baan goed verkennen. Toen de tijdtraining begon, wist hij een vrije ronde te creëren en direct een 1e plek te noteren. In een poging om deze tijd nog een keer te verbeteren kwam hij hard ten val, iets wat hem de gehele dag parten speelde. Gelukkig wist niemand zijn positie te verbeteren en mocht Damien daarom als eerste een startpositie tijdens de manches uitkiezen.


In de eerste manche, na de eerste ronde, kwam Damien als 8e door. Hij ging gelijk in de aanval en wist zich binnen 5 ronden zich terug te vechten naar een 3e plaats. Damien kwam helaas in een bocht ten val wat hem best wel wat tijd koste en hij moest weer vanaf de top 10 beginnen. Hij kwam uiteindelijk op een 7e plaats over de finish.

In de tweede manche was Damien weer als 8e rijder weg bij de start, na een aantal ronden kwam hij op een 5e plaats te rijden in de wedstrijd. Damien kwam in een drukke situatie op de baan terecht met achterblijvers en andere rijders, waardoor hij wederom ten val kwam. Hierna kon hij zijn ritme niet meer goed vinden. Hij kwam als 7e rijder over de finish. Ook in het totale dag klassement nam hij de 7e positie in. Helaas een mindere dag voor Damien en daarom is hij nu hard aan het werk om weer sterker terug te komen in de komende wedstrijden.


Jeremy had erg veel zin in deze wedstrijd en begon gemotiveerd aan de vrije training. Hij kon de goede lijnen op de baan vinden, in de aansluitende tijdtraining begon hij goed en wist de 3e snelste tijd te noteren. Enkele ronden later, toen hij probeerde deze tijd te verbeteren, kwam hij ten val en stootte zijn linkerknie wederom. Het gevolg was, dat deze gelijk weer opzwelde en bewegen erg moeizaam was. Teleurgesteld moest hij beslissen om de rest van de dag niet meer te rijden om zijn knie rust te gunnen, temeer dat in de komende maanden het Franse Zandkampioenschap weer gaat beginnen, waar hij fit aan de start wil verschijnen.

Aankomend weekend staat er geen wedstrijd op de planning en zullen de jongens gaan trainen.