Eerste van twee Grands Prix op Misano de volgende uitdaging voor RW-Idrofoglia Racing GP

4 september 2024  

Aankomend weekend wordt de Grand Prix van San Marino verreden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Vanwege een kalenderwijziging vinden er dit jaar twee Grands Prix plaats op het Italiaanse circuit waarvan dit weekend de eerste is. Nadat Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh afgelopen weekend op Motorland Aragón allebei punten wisten te scoren zal het doel voor RW-Idrofoglia Racing GP zijn om daarop in Misano verder te bouwen.

Vers van een puntenscore op Motorland Aragón reizen Barry Baltus, Zonta van den Goorbergh en het RW-Idrofoglia Racing GP team door naar de Italiaanse oostkust voor de dertiende Grand Prix van 2024. Het 4,23 kilometer lange Misano World Circuit Marco Simoncelli heeft tien rechterbochten en zes linkerbochten en staat in de huidige configuratie sinds 2007 weer op de MotoGP kalender.

Na het behalen van een dertiende plaats door Baltus en een veertiende plaats door Van den Goorbergh in Aragón zal het doel zijn om die vorm komend weekend vast te houden en verder te verbeteren. Op het Italiaanse circuit, waar met name de Italiaanse rijders zeer veel kilometers hebben gemaakt, zal dat allerminst een eenvoudige uitdaging zijn.

Barry Baltus: “Nadat ik vorig weekend weer in de punten ben geëindigd is het goed om naar Misano te gaan. Het is een circuit waar ik graag rijd en ik kijk ernaar uit om er weer te racen. Vorig weekend was positief voor ons en het lijkt erop dat we weer een goede richting hebben gevonden Ik voel me klaar om weer te racen.”

Zonta van den Goorbergh: “Het was toch een ietwat moeizaam weekend in Aragón waar we niet het maximale resultaat hebben behaald. Op bepaalde sleutelmomenten lieten we het liggen waardoor ik er niet helemaal een goed gevoel aan over heb gehouden. We hebben echter geen tijd om daar te lang bij stil te staan want we gaan door naar Misano, een circuit dat heel veel rijders heel goed kennen. Het is niet makkelijk om daar het verschil te maken maar we gaan absoluut ons best weer doen. Het doel is om weer mee te doen voor de posities waar we horen te staan.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Na een goede zondag in Aragón, waar we eindelijk weer beide rijders in de punten hadden, kijken we uit naar de eerste van twee Grand Prix weekenden in Misano. Het blijft toch apart om twee keer op hetzelfde circuit te gaan racen, dat hebben we een paar jaar geleden tijdens de coronatijd ook gehad. Het is zeker geen makkelijk circuit en veel rijders hebben daar veel ervaring. Het verliep afgelopen weekend zeker niet altijd even makkelijk maar het eindigde positief, nu moeten zien dat we die lijn dat we die lijn dit weekend doortrekken. Laten we ervoor zorgen dat we dit vasthouden en dat positieve gevoel meenemen naar Misano.”

Het raceweekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags de eerste officiële training verreden wordt. Vervolgens vindt op zaterdagochtend de tweede officiële training plaats waarna het duidelijk is welke coureurs er aan Q1 of aan Q2 moeten deelnemen. De kwalificatie begint zaterdagmiddag om 13:45 uur, de race over 22 ronden gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.