Red Bull Ring biedt RW-Idrofoglia Racing GP spectaculair decor voor elfde Grand Prix van het seizoen

14 augustus 2024  

Aankomend weekend wordt de elfde Grand Prix van 2024 verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Het 4,35 kilometer lange circuit geeft de coureurs en machines een korte maar intense uitdaging terwijl het bergachtige landschap voor een prachtige omgeving zorgt.

Nadat het seizoen twee weken geleden werd hervat in Silverstone is het seizoen van 2024 precies op de helft. Met tien verreden Grands Prix en nog tien raceweekenden te gaan reist het RW-Idrofoglia Racing GP met positieve zin af naar de Red Bull Ring in Oostenrijk voor de elfde Grand Prix van het seizoen.

Na een aantal moeizame weekenden voor de zomerstop zijn Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus in Silverstone weer goed voor de dag gekomen. Beide coureurs lieten zien dat de snelheid er nog steeds in zit en dat puntenfinishes tot de mogelijkheden behoren. Ook voor komend weekend al de doestelling zijn om weer WK-punten mee te nemen naar huis.

Zonta van den Goorbergh: “Na best een goed weekend in Silverstone, waar we onze snelheid hebben laten zien en een goede race hebben gereden, gaan we vol vertrouwen naar Oostenrijk toe. Om eerlijk te zijn ging ik wel een beetje met zorgen naar Silverstone omdat het daar vorig jaar erg lastig was, maar dat is het tegenovergestelde voor Oostenrijk. Daar had ik vorig jaar een goed weekend dus het is nog maar even afwachten hoe het zal gaan, hoe dan ook gaan we er met vertrouwen naartoe. Het is nog even afwachten wat de weersomstandigheden zullen zijn, het lijkt erop dat er nog wat regen kan gaan vallen. Daar hoop ik niet op maar we zijn op alles voorbereid.”

Barry Baltus: “We zijn klaar voor een nieuw raceweekend en ik denk dat we het goed kunnen gaan doen. Ik heb vorig jaar niet in Oostenrijk geracet omdat ik mijn voet had gebroken, dus het is een tijdje geleden dat ik daar voor het laatst heb geracet. De Red Bull Ring is een circuit waar ik graag rijd en het past goed bij mijn rijstijl. Met de Pirelli-banden denk ik dat we het goed kunnen doen en ik voel me klaar om te vechten voor een goed resultaat dit weekend.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “De Red Bull Ring is een prachtig circuit in een ontzettend mooie omgeving, het is daardoor één van mijn persoonlijke favorieten. De lay-out is ook apart met veel haakse bochten en harde rempunten en het is zeker geen makkelijk circuit. In het verleden is het wel een goed circuit voor ons geweest en ik denk dat we onze positieve lijn hier kunnen doortrekken. Voor Zonta zou een finish in de top tien heel mooi zijn, dat is in ieder geval iets waar we naar uitkijken.

Voor Barry geldt in principe hetzelfde. We hebben gezien dat hij na zijn deelname aan de acht uren van Suzuka een positieve stap heeft gemaakt in Silverstone. Helaas kwam dat er nog niet helemaal uit in de race maar ook voor hem zal het belangrijk zijn om die positieve lijn door te trekken zodat we dit weekend weer in de punten eindigen, dat is waar we horen. Het zal even afwachten zijn wat de weersomstandigheden gaan doen want tussen de bergen kan er altijd van alles gebeuren. Laten we hopen dat het dit weekend onze kant op valt en een mooi resultaat kunnen meenemen naar huis.”

Het raceweekend op de Red Bull Ring begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags de eerste officiële training verreden wordt. Vervolgens vindt op zaterdagochtend de tweede officiële training plaats waarna het duidelijk is welke coureurs er aan Q1 of aan Q2 moeten deelnemen. De kwalificatie begint zaterdagmiddag om 13:45 uur, de race over 23 ronden gaat zondagmiddag om 12:15 uur van start.