Vijfde plaats voor Van den Hoven in Oschersleben

4 juni 2024  

In Oschersleben is Senna van den Hoven in beide races van het IDM Supersport 300 na een spannend gevecht vijfde geworden. In de tussenstand staat de coureur van het Molenaar Racing Team nu op een vierde plaats.

Nadat het IDM seizoen in het eerste weekend van mei werd afgetrapt op de Sachsenring werd de tweede wedstrijd verreden op de Motorsport Arena in Oschersleben. Onder droge weerscondities maar met een harde wind ving Senna van den Hoven op zijn Kawasaki Ninja op vrijdag de vrije trainingen aan, waarin hij veel alleen zou rijden en zonder de slipstream van een andere rijder te kunnen benutten een zesde tijd noteerde.

Voor de zaterdag waren er buien voorspeld maar zowel de kwalificaties als de eerste race zouden onder droge omstandigheden verreden worden. Van den Hoven reed wederom beide kwalificaties grotendeels alleen maar wist desondanks zijn snelste rondetijd in beide sessies steeds verder aan te scherpen. Hij zou uiteindelijk nog één andere rijder voor moeten laten en vanaf een zevende startpositie aan de races mogen beginnen.

In de eerste race kwam kort na de start vlak voor Van den Hoven een rijder ten val waardoor er direct een gat naar de kopgroep ontstond. De kopgroep van vier man was al snel uit zicht maar Van den Hoven wist zich aan de leiding van de achtervolgende groep te positioneren. Lange tijd behield Van den Hoven de leiding maar met nog twee ronden te gaan nam landgenoot Dylan Czarkowski de leiding over en sloot ook de Duitser Korbinian Brandl aan. Van den Hoven gaf zich niet gewonnen en pakte de vijfde plaats weer terug om deze niet meer uit handen te geven. In de dertiende en laatste ronde scherpte hij zijn PR nog verder aan en kwam als vijfde onder de zwart-wit geblokte vlag door. De race werd gewonnen door Jeffrey Buis.

Tijdens de tweede race op zondag was het droog maar de wind nog verder aangetrokken. Wederom was er direct na de start een kopgroep van vier man die direct een gat sloeg en zou Van den Hoven het gevecht om de winst van de achtervolgende groep aangaan met Czarkowski en Brandl. Halverwege de race zette Brandl succesvol de aanval in maar Van den Hoven counterde direct. Er volgden nog een aantal positiewisselingen maar bij het ingaan van de voorlaatste ronde nam Van den Hoven de leiding weer stevig in handen. Opnieuw kwam hij als vijfde over de finish en net zoals in de eerste race was Jeffrey Buis de winnaar.

In de tussenstand gaat de Deen Oliver Svendsen aan de leiding, Van den Hoven bezet een keurige vierde plaats.

Senna van den Hoven: “Twee keer een vijfde plek, twee keer gewonnen van de groep waar ik mee aan het battelen was en 22 punten in de pocket. Uiteraard wil ik meer en daar ga ik ook hard aan werken!”