RW-Idrofoglia Racing GP keert terug naar Misano voor start van eerste ‘triple header’

18 september 2024  

Aan komend weekend wordt de veertiende Grand Prix van 2024 verreden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Net als twee weken geleden is het Italiaanse circuit, gelegen aan de Adriatische kust, de plaats van handeling voordat de gehele MotoGP paddock richting Azië vertrekt voor een reeks overzeese Grand Prix weekenden.

In het weekend waar aanvankelijk de Grand Prix van India en later de Grand Prix van Kazachstan had moeten plaatsvinden wordt uiteindelijk de Grand Prix van Emilia-Romagna verreden. Dit gebeurt opnieuw op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, het 4,23 kilometer lange circuit dat voor iedereen bekend terrein is.

Het is het begin van een zeer drukke periode met drie Grand Prix weekenden op rij en zeven Grand Prix weekenden in negen weken. Na het aankomende raceweekend in Misano zal de MotoGP paddock meteen vertrekken naar Indonesië waarna er een week later geracet wordt in Japan. Na twee weken geleden zonder punten uit Misano vertrokken te zijn zal het doel voor zowel Barry Baltus als Zonta van den Goorbergh een doelstelling zijn om weer punten te scoren en zo op een goede manier aan de aankomende drukke periode te beginnen.

Barry Baltus: “Dit tweede raceweekend op Misano is voor mij weer een kans om punten te scoren. Het eerste raceweekend was niet slecht, maar het ging niet zoals we hadden gewild. Op vrijdag en zaterdag waren we niet sterk, wat onze zondag in gevaar bracht, dus dit weekend moeten we er vanaf de eerste training klaar voor zijn. De weersvoorspelling ziet er wat onzeker uit, dus het zou wel eens kunnen gaan regenen. Ik ben er klaar voor om een goed weekend te hebben voordat we aan de overzeese reis beginnen.”

Zonta van den Goorbergh: “Na een moeizaam raceweekend in Misano zijn we nu weer terug op hetzelfde circuit. Het lijkt echter wel een ander soort weekend te worden vanwege de weersomstandigheden. We zullen een stap moeten maken ten opzichte van het voorgaande raceweekend en hopelijk kunnen we gauw de problemen oplossen waarmee we tijdens de race te maken hadden. Het zal erg belangrijk zijn om hier een goed resultaat te behalen voordat we zeven weken lang onderweg zijn voor de overzeese races.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “We zijn klaar voor het tweede raceweekend in Misano. Het blijft natuurlijk apart om nu weer terug te keren naar hetzelfde circuit terwijl we daar net pas geracet hebben. Van de andere kant kan het ook positief zijn voor ons, en kunnen we de data van het afgelopen weekend nu weer gebruiken om er nu beter voor te staan. We zullen er nu meteen op vrijdag goed bij moeten staan zodat we zondag beter beslagen ten ijs kunnen komen. Het vorige raceweekend in Misano was behoorlijk lastig en uiteindelijk hebben we geen punten kunnen scoren, dus we moeten laten zien dat we daarvan geleerd hebben en het dit weekend beter doen. Ook lijken de wisselvallige weersomstandigheden nog een rol te gaan spelen dus we zullen zien hoe het gaat lopen.”

Het raceweekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags de eerste officiële training verreden wordt. Vervolgens vindt op zaterdagochtend de tweede officiële training plaats waarna het duidelijk is welke coureurs er aan Q1 of aan Q2 moeten deelnemen. De kwalificatie begint zaterdagmiddag om 13:45 uur, de race over 22 ronden gaat zondagmiddag al om 11:15 uur van start. Dit is een uur eerder dan gebruikelijk.