RW-Idrofoglia Racing GP houdt geen punten over aan Grand Prix van San Marino

8 september 2024  

Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh hebben zondagmiddag geen punten kunnen scoren in de Moto2 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Belgsiche coureur kwam als achttiende over de finish terwijl de Nederlander de race als 23e afsloot. Over twee weken zal het RW-Idrofoglia Racing GP team terugkeren naar het Italiaanse circuit voor nog een Grand Prix.

Vanaf de negentiende en twintigste startplaats was er op zondag uitzicht op punten voor Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus. De Nederlander wist na de start meteen op te schuiven naar de achttiende positie maar kreeg vervolgens te maken met een probleem dat ervoor zorgde dat hij deze opmars niet kon voortzetten. Uiteindelijk passeerde Van den Goorbergh de finish als 23e waardoor hij geen punten kon bijschrijven.

Baltus verloor twee posities in de openingsronde maar wist vervolgens weer naar voren te komen. De Belgische coureur moest flink knokken en kwam uiteindelijk als achttiende over de streep. Dit betekent dat RW-Idrofoglia Racing GP met lege handen naar huis gaat.

 

Barry Baltus – P18: “Dit was niet de race die ik had verwacht. Ik miste een beetje tempo in het begin en dat verbeterde naarmate de race vorderde. Het team heeft het dit weekend geweldig gedaan, maar helaas misten we vandaag iets. We komen over twee weken terug op dit circuit en proberen dan onze prestaties te verbeteren.”

Zonta van den Goorbergh – P23: “In de verkenningsronde was het gevoel heel goed maar dat was helaas niet van lange duur. De openingsronde was goed met een paar inhaalacties maar vanaf de derde ronde ging het bergafwaarts. De motor werd te warm waardoor er bepaalde dingen niet meer werkten. We zullen moeten uitzoeken wat precies het probleem is geweest maar het betekent wel dat we hier niet hebben kunnen scoren. Over twee weken gaan we weer ons uiterste best doen.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Deze zondag is niet gelopen zoals we dat gehoopt hadden. Beide rijders hebben geen punten kunnen scoren, ook al kwam Barry nog behoorlijk dichtbij. We kwamen snelheid tekort, al moet wel gezegd worden dat we aan de kant van Zonta te maken kregen met wat technische problemen. Als team balen we daar natuurlijk van, maar zoiets kan gebeuren in een mechanische sport. Daardoor was hij ook niet in een positie om het gevecht aan te gaan en dat is enorm zonde. Over twee weken moeten we opnieuw beginnen en zorgen dat we alles beter voor elkaar hebben, zodat we vanaf de eerste vrije training meteen sterk zijn zoals we dat gisteren waren.”

De volgende Grand Prix wordt verreden in het weekend van 20 t/m 22 september, opnieuw op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.