Matig optreden van Team Twenty Racing Suspension rijders tijdens de ADAC Masters in Gaildorf

5 augustus 2024  

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien Knuiman de 6e ADAC Masterswedstrijd in Gaildorf op de planning staan. Deze wedstrijd op het beruchte natuurcircuit van Gaildorf staat bekend als een van de mooiste en moeilijkste banen van deze Masters-serie.

ADAC MX Youngsters Cup

In de vrije training op zaterdag was het vooral zaak voor Damien om lekker zijn ritme te vinden op de harde ondergrond. In de aansluitende tijdtraining kon hij zich redelijk meten in de subtop en kwam uit op een 15e plaats. Dit betekende een 30e plaats achter het starthek.
In de 1e manche op zaterdagmiddag was het moeilijk voor Damien om na een slechte start zijn ritme te vinden. Stug volhoudend ging het elke ronde een beetje beter en werd hij uiteindelijk op een 25e positie afgevlagd. Op zondag tijdens de tweede manche raakte hij betrokken bij een valpartij bij de start en moest als laatste de wedstrijd beginnen. Gestaag kon hij nog enkele posities goedmaken om uiteindelijk als 30e te finishen.
Tijdens de 3e manche op zondagmiddag ging het alweer iets beter en kon hij goede rondetijden neerzetten. Hij vocht zich terug van plaats 33 naar 23. Helaas net buiten punten, maar wel weer erg veel geleerd dit weekend

ADAC MX Masters

Jeremy heeft de afgelopen week niet op de motor gezeten omdat hij redelijk veel last van zijn overbelaste hamstring had van Lommel. Toch had hij daar gelukkig geen last van tijdens de 1e vrije training, maar hij had wel moeite met het wennen aan de technische baan.

In de tijdtraining deed hij erg zijn best en kwam uiteindelijk, in zijn groep, op een 12e plaats uit. Hij mocht als 24e rijder een plaatsje achter het starthek uitzoeken. Tijdens de 1e manche op zaterdagmiddag, had hij een matige start maar kon goed de aansluiting behouden. Tijdens een inhaalpoging botste hij tegen een andere rijder, die op dat moment zijn motor dood remde. Hij kon deze niet meer ontwijken en viel met zijn elleboog ongelukkig op de harde ondergrond. Een flinke pijnscheut en weinig kracht in de arm betekende dat hij vroegtijdig de wedstrijd moest verlaten.

Op zondagmorgen voor de warming-up training leek de blessure mee te vallen, maar al gauw bleek tijdens het rijden dat de benodigde kracht in zijn arm/elleboog ontbrak om goed te kunnen rijden. Hierop werd gezamenlijk besloten om niet meer aan de start te verschijnen, om verdere blessures te vermijden. Hij zal de komende weken rust nemen om te herstellen.
De volgende wedstrijd van het ADAC Kampioenschap zal eind augustus in Jauer zijn