Vijfde en zevende startrij voor Van den Goorbergh en Baltus in Silverstone

4 augustus 2024  

Zonta van den Goorbergh heeft zich zaterdagmiddag als vijftiende gekwalificeerd voor de Britse Grand Prix op Silverstone terwijl Baltus naar de negentiende tijd kwam in de kwalificatie. Na een aantal moeizame weekenden voor RW-Idrofoglia Racing GP lijkt de weg omhoog hiermee weer ingeslagen te zijn.

Het tiende Grand Prix weekend van 2024 begon op vrijdag met twee trainingen die Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus respectievelijk als veertiende en 24e afsloten. Vervolgend werd zaterdagochtend in de afsluitende trainingssessie bepaald welke coureurs er rechtstreeks door konden naar Q2. Hierin reed Van den Goorbergh een zeer indrukwekkende tweede tijd en mocht hij dus door naar Q2 terwijl Baltus als twintigste eindigde en naar Q1 moest.

In Q1 kwam Baltus alsnog dicht bij een plek in Q2 maar doordat hij de vijfde tijd reed kwalificeerde hij zich daarmee als negentiende. Van den Goorbergh kon het maximale er in Q2 niet uithalen en kwalificeerde zich als vijftiende. Met een uitdagende race op het langste circuit van de Grand Prix kalender is er vanuit deze startposities van alles mogelijk voor beide RW-Idrofoglia Racing GP coureurs.

Zonta van den Goorbergh – P15: “Over het geheel gezien was het vandaag zeker een goede dag. Met P2 in de ochtendsessie hebben we laten zien dat we heel snel kunnen zijn. In de kwalificatie kreeg ik het niet voor elkaar om alle sectoren aan elkaar vast te knopen, ik ben heel snel in sector 1 en 3 maar in 2 en 4 laat ik het liggen. Daar zal ik zelf aan moeten werken maar met een vijftiende plaats op de grid is het natuurlijk nog geen ramp. Nu moeten we zien dat we morgen in de race een paar posities kunnen goedmaken, ik kijk er naar uit.”

Barry Baltus – P19: “Het was niet de beste dag, maar ook niet de slechtste. We waren dichtbij een plek in Q2 dus we moeten kijken wat we morgen kunnen doen vanaf de 19e plaats. Het is nog steeds vrij ver naar achteren op de grid, maar het is in ieder geval beter dan onze positie in de laatste twee races. We zullen hier het positieve uit halen en verder werken. Het wordt een lange race en het is erg belangrijk om goed met de banden om te gaan. Laten we kijken wat er mogelijk is.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Het was vandaag een dag met een redelijke uitkomst. Doordat Zonta in de ochtendsessie als tweede geklasseerd stond hoop je natuurlijk op iets meer maar we moeten realistisch blijven en in de kwalificatie zat die ronde er niet in. Er zijn altijd veel factoren die daarin een rol spelen maar rechtstreeks naar Q2 en een vijftiende startplaats geeft een goede uitgangspositie voor morgen, zeker omdat hij heel snel kan zijn.

Barry herpakte zich vanmiddag in de kwalificatie een beetje maar kon helaas net niet naar Q2 waardoor hij als negentiende op de grid staat. Ook voor hem is het morgen een race met mogelijkheden dus laten we hopen dat de weersomstandigheden stabiel blijven, ze de eerste ronde goed doorkomen en ze vervolgens een sterke race kunnen rijden.”