Team Twenty Racing Suspension rijders , behaalde punten in Lommel

1 augustus 2024  

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien Knuiman de EMX wedstrijden op de planning staan.


EMX 250 LOMMEL

Voor Damien was dit zijn eerste EMX250 wedstrijd van dit seizoen.
In de vrije training kon Damien lekker zijn ritme vinden en kon een 9e tijd neerzetten. In de aansluitende tijdtraining kon Damien in het begin een goed rondje neer zetten en kwam uit op een 18e plaats. Later in de tijdtraining probeerde Damien nog enkele keren zijn tijd te verbeteren maar lukte niet, dit betekende een 18e plaats achter het starthek.
In de eerste manche had Damien een zeer goede start en kwam als 6e door in de eerste ronde, Damien was nog iets te lief in het begin waardoor hij enkele plaatsen verloor maar wel goed mee bleef rijden in de top 15. Regelmatig werd er van positie gewisseld en uiteindelijk kwam Damien over de finish op een hele goede 13e plaats.

In de tweede manche had Damien een iets mindere start en kwam in de tweede ronde ook even ten val en moest de wedstrijd beginnen vanaf een 25e plaats, Damien wist uiteindelijk nog terug te rijden naar een 19e plaats in de wedstrijd, “het rijden kon wat beter” vond Damien. Maar zeker geen slecht resultaat in zijn eerste EMX250 wedstrijd.
In de einduitslag werd Damien als 15e geclassificeerd

EMX OPEN LOMMEL

Voor Jeremy was dit zijn eerste en enige EMXopen  wedstrijd, omdat deze wedstrijd maar één keer in het seizoen voorkomt.

In de vrije training had Jeremy goed zijn ritme te pakken op de baan en wist een goede ronde neer te zetten wat resulteerde in een 1e plaats. Met vol goede moed ging Jeremy de tijdtraining in na een goede vrije training, hij wist dat er in het begin van de training een goede tijdsronde neergezet moest worden, na 4 rondes wist Jeremy een 4e tijd neer te zetten, de rest van de training kon hij zelf deze plaats niet meer verbeteren zodat hij op deze plaats de tijdtraining af wist te sluiten.


In de eerste manche had Jeremy een slechte start maar wist zich al snel naar voren te rijden, helaas maakte Jeremy in het begin van de wedstrijd een grote fout waarbij hij langs de baan belandde en veel posities verloor. Jeremy kwam de eerste ronde door op een 18e plaats dus was er veel werk aan de winkel, Jeremy had goed zijn ritme te pakken en wist elke ronde plaatsen winst te behalen, uiteindelijk wist Jeremy in de laatste ronde nog 2 plaatsen goed te maken waarmee hij als 7e over de finish kwam, Jeremy was niet helemaal tevreden met zijn rijden maar toch heeft die zich goed naar voren kunnen knokken.

Op zondag ochtend werd de tweede manche gereden, Jeremy moest na 10 minuten warming up om 10:00 van start. Helaas had Jeremy weer een slechte start en kwam hij de eerste ronde door rond de 17e plaats, Jeremy had moeite zijn ritme te vinden op de baan waardoor hij niet lekker kon rijden zoals hij graag zou willen, uiteindelijk heeft hij deze manche nog wel wat plaatsen winst kunnen pakken maar kwam niet verder dan een 12e plaats. Waarmee Jeremy 10e totaal is geworden over het weekend, na de goede trainingen had hij op iets meer gehoopt en is niet helemaal tevreden, maar we weten waar we aan moeten werken.


De volgende wedstrijd zal dit weekend zijn bij de volgende ronde van het ADAC Kampioenschap in Gaildorf.