JAGO GEERTS MAAKT ZIJN COMEBACK IN MXGP VAN VLAANDEREN IN LOMMEL

25 juli 2024  

Monster Energy Yamaha Factory MXGP-rijder Jago Geerts zal dit weekend zijn langverwachte comeback maken in de 14de ronde van het FIM Wereldkampioenschap in Lommel, België. 

Geerts brak zijn linkerelleboog en rechtersleutelbeen tijdens de kwalificatierace van de openingsronde van het FIM Wereldkampioenschap in Argentinië, begin maart. Daarna volgden twee succesvolle operaties en een lange revalidatie.
Deze week onderging Geerts enkele dokterscontroles . Daar werd vastgesteld dat zijn sleutelbeen en elleboog volledig genezen zijn en dat Jago fit genoeg is om weer te gaan racen. Voorafgaand aan de MXGP van Vlaanderen zal Geerts – vrijdag – wel nog een verplicht medisch onderzoek moeten ondergaan bij de FIM-dokter voordat hij officieel groen licht krijgt om te racen.
Voor zijn zware blessure had Geerts er een sterke voorbereiding opzitten en keek hij reikhalzend uit naar de start van zijn eerste seizoen in de koningsklasse, de MXGP. Dat debuut komt er dus dit weekend, in Lommel. Een thuiswedstrijd die #93 zal aanvatten zonder enige druk of verwachtingen.

93 JAGO GEERTS 

Gisteren kreeg ik eindelijk groen licht van mijn chirurg. Hij bevestigde dat mijn elleboog volledig genezen is. Dat gevoel had ik al tijdens de laatste trainingen. Ik kijk er naar uit om terug achter het starthek te staan. Hoewel het dit weekend mijn thuiswedstrijd is, voel ik geen enkele druk. Het resultaat is niet belangrijk dit weekend. Het doel is om plezier te hebben op de motor en te genieten van het weekend.”