Tweede plaats voor Maserati in Fanatec GT2 European Series op Hockenheim

23 juli 2024

Naarden,  juli 2024 – Philippe Prette heeft topprestaties geleverd op het circuit van Hockenheim in Duitsland, waar van het weekend ronde 4 van de Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli plaatsvond. Hij haalde met zijn Maserati GT2 de tweede plek overall en was daarmee winnaar van de Am-klasse. In Race 2 behaalde hij ook een podiumplek als nummer drie. Alexandre Leroy, Leonardo Gorini en Carlo Tamburini behaalde geen podiumplekken met hun Maserati’s.

Vanuit zijn pole position in Race 1 moest Philippe Prette in het eerste deel de leiding in de race prijsgeven, maar hij herstelde zich uitstekend, mede dankzij een perfect verlopen pitstop. De LP Racing-coureur kwam als tweede overall over de finish, met als resultaat de overwinning in de Am-klasse, zijn vierde van het seizoen. In Race 2 startte Prette vanaf de pole in de klasse, maar moest hij in de eerste ronden terugkeren naar de pits. Hij wist desondanks alsnog een derde positie te bemachtigen, waardoor hij weer in het algemeen klassement terechtkwam.

In dezelfde klasse moest Alexandre Leroy, die als leider in het klassement in Duitsland arriveerde, genoegen nemen met een dubbele vijfde plaats, vanwege een straf van 12 seconden in Race 1 voor een te snelle pitstop en een contact in de finale fase van Race 2. Leonardo Gorini en Carlo Tamburini hadden in de Pro Am-klasse een uitdagend weekend en eindigden op de vierde plaats. De LP Racing-coureurs moesten twee keer achteraan starten, en in Race 1 liep de comeback-poging in de eerste ronden niet succesvol af, na een contact waardoor ze moesten stoppen. Ze hadden meer geluk tijdens een uitstekend herstel in de tweede race, die startte vanuit de pitlane en die eindigde toen Gorini en Tamburini als zevende algemeen over de finish kwamen.

Het volgende evenement in de Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli, ronde 5 van dit seizoen, gaat plaatsvinden in Italië, op het Autodromo di Monza, van 20 tot 22 september.