Maserati kijkt terug op tweede seizoen van ABB FIA Formula E World Championship

23 juli 2024  

Naarden, 23 juli 2024 – De laatste race van seizoen 10 van het Formula E World Championship vond afgelopen zondag 21 juli plaats in Londen. Na een spannend seizoen met 16 races over de hele wereld eindigde Maserati MSG Racing als achtste in het constructeursklassement. Teamcoureurs Maximilian Günther, in zijn tweede seizoen bij het Monégasque-team, en Jehan Daruvala, nieuwkomer dit jaar, behaalden respectievelijk de achtste en eenentwintigste plaats in het rijdersklassement.

Het seizoen 2024 begon met uitstekende resultaten voor Maserati MSG Racing. Max Günther behaalde de overwinning in ronde 5, gehouden in Tokio, onmiddellijk gevolgd door een derde plaats op het podium in Misano, de thuisrace van Maserati. Naarmate het seizoen verstreek, behaalde de Duitse coureur ook negen top tien-plaatsen.

Teamgenoot Jehan Daruvala, de enige rookie op de grid dit jaar, kreeg van de ene race naar de andere meer vertrouwen, behaalde zijn eerste top 10 in ronde 2 in Misano en stelde zijn plaats veilig in de strijd om een middenpositie in de kwalificatiewedstrijden.

Tijdens seizoen 10 van het ABB FIA Formula E World Championship kreeg Maserati MSG Racing ook te maken met meer uitdagende momenten, maar het team en de coureurs verloren nooit hun doel en focus uit het oog, mede dankzij een auto die de concurrentie uitstekend aan kon.

Maserati startte in 2023 met de 100% elektrische serie als onderdeel van zijn racestrategie, gericht op de terugkeer van het merk, en het levend houden van haar erfgoed in de autosportwereld. De Drietand is geboren op het circuit en heeft in de loop van zijn 110-jarige geschiedenis glorieuze resultaten behaald in de meest iconische races.

Als merk dat sterk is toegewijd aan performance, wil Maserati ook in dit nieuwe tijdperk van elektrificatie een leidende naam worden in de meest innovatieve series in het huidige autosportlandschap.

De deelname aan het Formula E World Championship is een belangrijk onderdeel van de strategie van Maserati waarbij het merk optimaal gebruik maakt van de knowhow en de voortdurende ontwikkeling van geavanceerde technologieën die later kunnen worden toegepast in de elektrische Folgore seriemodellen

Giovanni Sgro, Head of Maserati Corse: “Dit tweede seizoen was erg spannend en we hebben veel geleerd. Er was geen gebrek aan positieve momenten en we zijn trots op onze podiumplekken in Tokio en Misano. Ons debuutjaar was erop gericht om zo goed mogelijk grip te krijgen op het racen met 100% elektrische eenzitters. Dit jaar waren we vastbesloten om een plaats te bemachtigen tussen de leidende namen in de strijd om de topposities en de uitdaging tussen de beste teams heeft nooit ontbroken. Zowel onze coureurs als het hele team hebben hun vasthoudendheid en constante inzet getoond: ik wil iedereen bedanken voor alles wat ze dit seizoen hebben bereikt. De Formule E blijft een essentieel platform voor Maserati bij de ontwikkeling van onze productieauto’s en houdt tegelijkertijd de overweldigende passie van het merk voor de racewereld levend