Team Twenty Racing Suspension rijders blijven presteren

19 juni 2024

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien Knuiman goede trainingswedstrijden in Nieuw-Vennep en het Duitse Radevormwald. Dit alles als voorbereiding op de komende ADAC Masters wedstrijd in Bielstein.

In Nieuw-Vennep was de jaarlijkse kermiscross op 14 en 15 juni. Ook deze baan had een harde ondergrond en de mannen maakten hun meters op deze ondergrond. Vanwege het slechte weer en de verre reis naar Duitsland werd er besloten om zaterdagmiddag de tweede manche niet te rijden, daarom is er geen concrete uitslag van deze wedstrijd.

In het Duitse Radevormwald stond er een vrije training, tijdtraining en twee manches op het programma. De MX1 en MX2 klasse reden hier samen, maar werden achteraf apart geklasseerd. In de vrije training kon Damien lekker zijn ritme vinden en de baan goed verkennen. Hij kon een goed rondje neerzetten en kwam uit op een 4e plek en een eerste plek in de mx2 klasse. Tijdens de tijdtraining had Damien een beter gevoel met de baan en zette een 5e tijd neer. Later toen de baan meer opdroogde wist Damien in de laatste ronde nog een 3e plek neer te zetten en een 1e plek van de MX2 klasse. Ook voor Jeremy liep de vrije training soepel en hij was erg enthousiast over de baan. In de tijdtraining had hij goed zijn ritme te pakken op de baan en wist al snel een goede rondetijd neer te zetten en kwam op een 1e plaats uit. Later kon hij zijn tijd nog een keer verbeteren, maar in de slotfase van deze training werd Jeremy’s tijd door een andere coureur nog verbeterd hierdoor wist hij de tijdtraining af te sluiten op een 2e plaats.

De eerste manche had Damien een goede start, maar kwam iets minder goed door de eerste bocht en begon de wedstrijd op p6. Na veel vechten gedurende de wedstrijd kon hij zich terugvechten naar een 4e plaats en een 1e plaats van de mx2. In de eerste manche had Jeremy een goede start en wist de eerste ronde al door te komen op een 2e plaats, na een aantal ronden wist hij de koppositie over te nemen en een mooie voorsprong op te bouwen om de eerste manche winnend af te sluiten.

In de tweede manche was Damien minder goed weg, maar er kwam na de eerste ronde een rode vlag situatie omdat er een aantal starthekken niet vielen. Na de herstart was Damien goed weg en kon de wedstrijd direct beginnen op de 4e plaats. Hij kon goed meerijden met de kopgroep en vocht zich terug naar een 2e plaats. Hij wist op deze plaats te finishen en kwam daarom als 1e rijder over de finish van de MX2 klasse. Hiermee wist Damien de MX2 klasse overall te winnen.

Na de herstart van de tweede manche had Jeremy een minder goede start maar wist toch na de eerste ronde door te komen op een 3e plaats. Hij had goed zijn ritme te pakken op de moeilijke baan en wist na 2 ronden al de koppositie over te nemen. Hij probeerde een hoog tempo te behouden en kon daarom elke ronde uitlopen, om deze manche weer op een mooie manier winnend af te sluiten. Voor een 1e plaats in de MX1 klasse overall.

in deze wedstrijden hebben de mannen weer veel ritme en ervaring opgedaan. En hopen hiermee goed voorbereid te zijn op de ADAC in Bielstein die dit weekend plaatsvindt